Onze bed & breakfast ligt halfweg de “col du rideux” in Heyd. Heyd, dat door zijn hoge ligging uitkijkt op de Aisne-vallei en aan de bergzijde wordt begrensd door een uitgestrekt bos, is een pittoresk dorpje dat hoort bij Durbuy. De prachtige natuur beheerst hier het leven en is een gedroomd kader voor allerlei buitenactiviteiten zoals wandelen, lopen, fietsen en allerlei avontuurlijke activiteiten georganiseerd door de adventure-organisaties hier in Durbuy. We zijn omringd door authentieke dorpjes als Wéris (met zijn 5000 jaar oude dolmen), Villers-Sainte-Gertrude, Ozo en Izier.

Algemeen

De commerciële centra vlak bij ons zijn Barvaux en Bomal, en als grote toeristische trekpleister is er uiteraard “Durbuy-oude-stad”, met zijn historische gebouwen, talrijke restaurantjes en speciale winkeltjes. Het hoeft niet gezegd dat deze streek zich uitstekend leent tot buitenactiviteiten.
De talrijke uitgestippelde wandel- en fietsroutes laten je kennis maken met de prachtige bossen, valleien en riviertjes.
De verzichten zijn hier, vooral bij mooi weer, adembenemend.
Wandel- en fietskaarten zijn bij ons beschikbaar.

Bezienswaardigheden

HistorischDierenparkenGrottenHare KrishnaChocoladefabriekBrouwerijParkenAvontuurlijk
Durbuy
“Tout le monde le dit : il fait bon vivre à Durbuy! Quel est donc l’alchimie qui attire tant de monde? Savourez l’accueil personnalisé offert par nos prestataires du tourisme, participez à nos fêtes villageoises, grands feux, kermesses et autres braderies et brocantes, dégustez dans nos nombreux restaurants les richesses des producteurs du cru. Tout cela fait partie de la magie durbuysienne”
Bekijk hier ons fotoalbum “Op verkenning in Durbuy”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Dolmen
“De dolmen van Wéris ” (hunbed van Wéris)- later de ” allée couverte nord ” (noordelijk ganggraf) genoemd – was reeds rond 1850 een gekend monument. De Belgische Staat kocht het in 1882 aan voor de som van 1200 BEF. Opgravingen gebeurden vanaf 1888, maar slechts in het begin van de jaren tachtig van de twintigste eeuw begonnen de meer wetenschappelijke opgravingen met François Hubert, archeoloog aan de “Service National des Fouilles” (Nationale Dienst voor Opgravingen), sinds de regionalisatie in 1991 de ” Service des Fouilles de la Région wallonne ” (de tegenhanger van het Instituut voor het Archeologisch Patrimonium in Vlaanderen).”
Bekijk hier ons fotoalbum “Op verkenning in Wéris…”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Château Fort de Logne
“De burcht van Logne ligt op een opmerkelijke plaats aan de Ourthe in de provincie Luik, op een heuvel die altijd al een natuurlijke schuilplaats geweest is voor de inwoners van de streek. Het versterkte kasteel ligt boven op die heuvel, die eigenlijk een rotsachtige uitloper is, en die doorspekt is met grotten. Men kan er genieten van een uitzonderlijk uitzicht op de vallei en op de toppen van de Ardennen.”
Bekijk hier ons fotoalbum “Op verkenning in Ferrières …”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Modave
“Edifié au Moyen Age, restauré et doté d’une façade classique qui le transformera en une élégante demeure de plaisance dont les jardins prolongent l’agrément. Visite de plus de 25 salles avec audio guides multilingues. Situé sur un piton rocheux dominant de 60 mètres la vallée du Hoyoux, le Château offre une vue exceptionnelle sur la nature environnante constituant une réserve naturelle de 450 hectares, propriété de Vivaqua.”
Bekijk hier ons fotoalbum “Op verkenning in Modave…”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Le monde sauvage
“Beleef in onze dierentuin, met een treintje of uw eigen wagen, een echte Afrikaanse safari en ontdek giraffes, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, gnoes en nog veel meer soorten in een natuurlijk milieu dat hen toelaat in halve vrijheid te leven.”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

La Roche
“In dit park, dat zich uitstrekt over 10 ha, kunt u de bewoners van onze bossen en hun soortgenoten op de boerderij bewonderen. Langs het wandelpad van 1,2 km komt u wellicht een roedel damherten, herten, moeflons, oerossen, een groep wilde zwijnen en everzwijnen, wolven, lynxen, vossen, fazanten en oehoe’s tegen in een omgeving die heel dicht bij hun natuurlijke leefomgeving staat.”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Remouchamps
“De Grot van Remouchamps wordt al sinds 1828 bezocht door toeristen.
De fakkels die de eerste bezoekers destijds gebruikten, zullen maar een vage indruk gegeven hebben van wat men vandaag ontdekt, dankzij de pracht die de huidige verlichting toont. Het gevoel van mysterie zal in die tijd zwaarder hebben doorgewogen dan het zicht op de onderaardse schoonheid…”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Hotton
“Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Alleen de Grotten van Hotton zijn volledig beschermd. Twee sterren in de Michelingids. “Betreed de reuzengalerijen. Kijk in een 35m diepe put. Bewonder de broze draperieën. Luister naar de grommende stroom. Beleef dit ondergrondse avontuur met onze gidsen.”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Han
“Het Domein van de Grotten van Han: pure wildlife en een mysterieuze onderaardse wereld… Laat je betoveren door de magische Grot van Han en ga op avontuur in het Wildpark. Een onvergetelijke beleving! Nieuw: het Parcours Speleo. Een leuke activiteit waarbij je voor speleoloog speelt.”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Radhadesh
“In het hartje van de Belgische Ardennen, vlakbij Durbuy, ligt het sprookjesachtige Kasteel van Petite Somme. Het kasteel heeft een lange geschiedenis en biedt nu onderdak aan Radhadesh Ardennen: een spirituele leefgemeenschap. De nieuwe bewoners hebben het kasteel grondig gerestaureerd en omgetoverd tot een ware spirituele oase waar u de kleurrijke cultuur van de Indiase tradities kunt verkennen. Het kasteel is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Ardennen en is elke dag open voor bezoekers.”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Chocolatier Defroidmont
“L’artisan Philippe Defroidmont vous invite à une découverte des saveurs chocolatées du monde entier. La fève de cacao, selon son origine, libère des arômes aussi subtils que particuliers qui ne manqueront pas de surprendre vos papilles gustatives. C’est en parcourant le musée que vous découvrirez l’histoire familiale. Vous voyagerez à travers le monde du chocolat, du Venezuela, pays d’origine de nos fèves de cacao, pour revenir en Belgique. Dans notre musée, vous découvrirez les différentes étapes de fabrication, de la fève de cacao à la praline.”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

La Chouffe
Onze brouwerij, in het groene hart van de Belgische Ardennen, is gespecialiseerd in de productie van kwalitatieve speciaalbieren.
Onze geschiedenis startte aan het einde van de jaren zeventig, toen twee schoonbroers, Pierre Gobron en Chris Bauweraerts, beslisten om een eigen bier te maken, in hun eigen brouwerij.
Wat voor de stichters begon als een hobby, kende al vlug zo’n uitbreiding dat de schoonbroers, eerst de ene en dan de andere, beslisten zich voltijds aan de brouwerij te wijden.
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website
Parc Chlorophylle
“Parc Chlorophylle, situeert zich in 500 hectaren bosrijk gebied, het is de ideale plaats voor een dagje familierecreatie gekoppeld aan het instructieve.
De hele familie kan het grote natuurgebied ontdekken door thema’s over het bos en de natuur. Een pedagogische wandelweg van 2 kilometer, aangeduid door didactische borden, laat u op een speelse manier toe om de natuur te leren kennen. De route telt 32 attracties in hout zowel de speelzones als de educatieve zones. Onze fierheid gaat natuurlijk naar onze loopbrug die je tot in de kruinen van de bomen brengt. Hij is 40 meter lang en heeft een hoogte van 15 meter. Ze laat u toe om het leven in de hoogste regio’s van het bos te ontdekken.”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Parc des Topiaires
Durbuy, la “plus petite ville du monde”, Destination Rurale d’Excellence (Eden), abrite le plus grand jardin de topiaires. Situé en bordure de l’Ourthe, vous bénéficiez d’une vue exceptionnelle sur le château de Durbuy. Ce parc exceptionnel est à découvrir en famille, entre amis ou en groupe aussi bien pour le plaisir des grands que des petits….. Diverses formules vous sont proposées libre ou avec guide, avec ou sans animations. Pour une durée approximative de visite de 1 heure. Déambulez dans les allées à la découverte des 250 sculptures. Des panneaux didactiques vous apporteront des informations complémentaires concernant la faune et la flore de notre région.
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Adventure Valley
“Adventure Valley zorgt voor een groot aanbod aan in- en outdooractiviteiten. Avonturen voor jong en oud in de mooie natuur van Durbuy.”
Ontdek meer op Tripadvisor
Bezoek de website

Culinair

Heyd (800m)Wéris (5 km)Bomal (7 km)Fisenne(10 km)Durbuy (10 km)Warre (14 km)Grand Han (14 km)Hotton (20 km)
L’étable
“Restaurant ouvert depuis plus de 25 ans. Spécialités, grillade au feu de bois. Ouverture: vendredi, samedi et dimanche à partir de 19h.”

Bekijk dit restaurant op Tripadvisor

Le cor de chasse (1 michelinster)
“Ontdek onze verschillende menu’s, of u nu onvergetelijke smaken wilt ontdekken of u wilt onderdompelen in een prestigieuze wereld, er is voor elk wat wils.”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
Tiesse di Bwes
“Nous vous proposons une cuisine copieuse et de qualité renouvelée tous les mois selon les saisons et le marché, une cuisine créative et pleine de saveurs.”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
Les Lanternes
“Une transformation délicate du produit dans le respect de ses valeurs afin d’en garder toute la saveur et l’authenticité.”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
La Maison de Hary Cot
“La maison de Hary Cot, un restaurant d’un autre temps. Venez vous plonger dans son univers magique et savourer sa cuisine innovante de bistronomie!”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor

Ferme Houard
“Vous y découvrirez du bétail sélectionné de race Blanc, Bleu Belge ainsi que du petit élevage.”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
Nomesa
“Un accueil plein de chaleur, de spontanéité et de passion ainsi qu’une cuisine du jour. Notre priorité est de vous offrir le meilleur.”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
La Canette
“Venez découvrir une cuisine traditionnelle et parfumée des saveurs d’autrefois, dans cette batisse unique du 18ème passionnément décorée d’éléments vintages !”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
Le Sanglier des Ardennes
“La gastronomie revisitée avec la touche originale de Wout Bru ! Une expérience culinaire inoubliable au cœur de Durbuy !”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
La Bru’sserie by Wout Bru
“Tapas & Sharing Food : un voyage culinaire autour du monde. Venez découvrir les charmes contemporains du nouveau bar à tapas du chef Wout Bru. “
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
Le Fou du Roy
“Le Fou du Roy est le seul restaurant de Durbuy qui se situe dans l’enceinte du Château de Durbuy, pour un moment magique au coeur de la plus petite ville du monde.”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
Le Clos Des Recollets
“Au Clos des Récollets, Frédéric Bruneel sera très heureux de vous accueillir dans un petit hôtel-restaurant où vieilles pierres et bonne cuisine font bon ménage.”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
Le Victoria
“Au coeur du piétonnier de la vieille ville, la famille Caerdinael vous accueille dans un établissement à l’esprit contemporain.”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
Le Saint-Amour
“Bestaat al sinds 1980. De zichtbare balken en stenen muren uit de goede oude tijd worden er gecombineerd met een heel modern onthaal.”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
La Caleche
“Ontdek onze regionale specialiteiten, gaande van grillades tot vis-gerechten. We bieden U ook een groot assortiment aan speciale streekbieren.”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
Durbuy Ô
“In his culinary restaurant, Koen Timmerman brings out the authentic flavours of various seasonal products. His goal: to give priority to creativity and to the best flavours!”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
La Passerelle
“Onze chef Alain biedt u een ruime keuze aan brasseriegerechten. Naast onze vaste menukaart kunt u ook elke maand nieuwe suggesties ontdekken”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
La Table de Manon
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor
Les Pieds Dans le Plat (1 michelinster)
“La cuisine moléculaire est à la gastronomie ce que la pornographie est à l’amour. – Jean-Michel Dienst”
Bekijk dit restaurant op Tripadvisor